BSO het Blokhuis

In de Buitenschoolse opvang groep Het Blokhuis zitten maximaal 22 kinderen. Buitenschoolse opvang is bedoeld voor de kinderen in de basisschool leeftijd. Kindercentrum De Blokkentrein biedt voor- en naschoolse opvang en vakantieopvang.

Voor- tussen- en naschoolse opvang

We beginnen met het eten van een lekker stukje fruit en iets te drinken. Zo kunnen de kinderen even bijkomen van de schooldag. Na een rustige start zijn de kinderen vrij om deel te nemen aan binnen- en
buitenactiviteiten of lekker zelf te ravotten en te ontdekken. Ons pand beschikt over verschillende ruimtes zoals een toneelkamer, bouwkamer, themakamer en huiselijke woonkamer. Buiten maken wij gebruik van scoutingterrein de Fridtjof en het schoolplein van basisschool de Blokwei. Wij hebben een warme samenwerking met de basisschool.

Een greep uit de activiteiten

  • Hutten bouwen
  • Kampvuur maken
  • Sporten
  • Spelletjes
  • Theater
  • Bakken
  • Knutselen

Iedere mening telt

Er wordt veel aandacht besteed aan kinderparticipatie. Hierdoor kunnen kinderen meedenken en hebben inspraak op verschillende onderwerpen. Denk aan de thema’s die ze behandelen, welk fruit ze eten en indeling van de ruimte. De kinderen hebben bijvoorbeeld de toneelkamer op hun eigen manier ingedeeld en ingericht.

Locatie

Het grote voordeel van onze buitenschoolse opvang Het Blokhuis is, dat de kinderen voor en na schooltijd uit de omgeving van de basisschool zijn, waar ze al de hele dag verblijven. Ze kunnen samen met andere kinderen spelen en nieuwe vriendjes maken aangezien we bij meerdere scholen kinderen ophalen. Tevens is onze buitenspeelruimte uitdagend en anders ingericht dan op school.

Vakanties

In de schoolvakanties is de BSO van maandag tot en met vrijdag van 06.00 uur tot 18.00 uur geopend. De kinderen mogen dan heerlijk komen spelen. Ook kinderen die niet vast zijn ingeschreven zijn welkom. Voor iedere schoolvakantie wordt een afzonderlijk programma gemaakt. Ouders/verzorgers ontvangen dit programma voorafgaand aan de vakantie via de e-mail. Zo weten zowel de ouders/verzorgers als de kinderen welke activiteiten er in de vakantieperiode allemaal georganiseerd worden.